Ми у Facebook

День відкритих дверей

День відкритих дверей

Поділитися в соціальній мережі!

Думаєте, навколо Вас все просто, буденно й відомо? Ви помиляєтесь! Навколо – багато цікавого, незвіданого, захопливого, зовсім непомітного для байдужих очей! І студенти та викладачі природничого факультету із легкістю це зможуть довести.

1 лютого, в рамках проведення дня відкритих дверей, студенти природничого факультету на чолі із викладачами та лаборантами кафедри біології та методики її викладання і кафедри екології продемонстрували для усіх бажаючих, яка дивовижна й неповторна наша природа, скільки таємниць вона береже для допитливого розуму, що можна зробити, щоб зберегти її красу та унікальність. Для майбутніх абітурієнтів було організовано багато пізнавальних презентацій, інтерактивів, виставок.

У ході інтерактиву «Лікарські рослини та аромотерапія» Любінська Л.Г. ознайомила школярів із цілющими властивостями та можливостями використання лікарських рослин, навчила розпізнавати лікарську сировину.

Невідомий світ зоології для учнів відкрили Тарасенко М.О., Матвєєв М.Д., Гордій Н.М., Ліщук А.В. Учні мали нагоду мікроскопіювати тваринні організми «In vitro», ознайомитись із різноманіттям та морфологією комах, навчитись визначати комахи, спостерігати особливості тварин у вологих препаратах.

Пізнавальною була презентація «Хлорофіл і Ко», під час якої Григорчук І.Д. навчила школярів виділяти пігменти рослин, пригадала про їх функціональне призначення.

Нікого не залишили байдужими колби, пробірки, рідини, що змінюють колір, та «Хімічний калейдоскоп», який презентувала Душанова Т.В.

Інтерактив «Спеції та прянощі світу», запропонований Оптасюк О.М., став викликом для кожного. Не усі змогли визначити свої улюблені спеції на вигляд і за запахом.

Тютюнник О.М. ознайомила відвідувачів із принципами сортування сміття. Це особливо актуально, враховуючи загрозливу екологічну ситуацію, що складається у світі.

Вже гарною традицією дня відкритих дверей став майстер-клас «Виготовлення фітооберегів». Рубановська Н.В. ознайомила школярів із традиціями створення оберегів з рослинних матеріалів, їх символікою, значенням, допомогла самостійно виготовити фітообереги, щоб учні змогли втілити свої мрії та сподівання.

Для юних природолюбів організовано виставки гербарних зразків рослин та грибів, колекцій комах, вологих препаратів тварин, демонстрації слайд-шоу, презентації та ще багато цікавого, що на декілька хвилин привідкрило двері у таємничий світ природи.

Сподіваємось, що ця невеличка акція від природничого факультету обов’язково допоможе майбутнім випускникам зорієнтуватись у світі професій, обрати ту спеціальність, яка найбільше допоможе втілити свої здібності, таланти та інтереси.

Коментарі закрито.